Väärinpäinmaan ensimmäinen keikkaviikko on pulkassa. Keikkapaikkoja ja -päiviä oli yhteensä kolme, kaikki Kajaanissa. Tosin ensimmäinen keikkamatka maanantaina kahdeksan korvilla suuntautui Kajaanin mystiseen lähiöön nimeltään Otanmäki, 35 kilometriä Kajaanista lounaaseen. Matka sujui leppoisasti ja perille saavuttiin hyvissä ajoin. Ainoastaan renkaiden paineiden tarkistaminen aiheutti ennen matkan alkua hieman harmia, mutta Otanmäessä sekin lopulta onnistui. Meidät otettiin vastaan ilomielin, lapset tuntuvat tykkäävän ja henkilökunta myös. Esityksen jälkeen joimme toimiston puolella ensimmäisen keikan kunniaksi kahvit, kiitos niistä päiväkodille!

Ensimmäinen keikka, meininki on asianmukainen
Keikat ovat aamutuimaan, mutta lämpömittari kyllä valehteli.

Luotettava kuskimme / ohjaajamme.

Huoltojoukot kulkevat mukana. Mari & barit kuunnossa.

Seuraava keikkamme oli heti seuraavana päivänä, Kajaanin mystisessä lähiössä, Kätössä. Noin 3 kilometriä Generaattorilta koiliseen. Katsojamäärät vaihtelivat suuresti, Otanmäessä lapsia oli reilut 30, Kätönlahdessa huimat 70! Tilakin oli suurempi, pääsimme esiintymän Kätönlahden koulun liikuntasaliin. Salissa huomasimme myös kuinka erilaisia akustisia tiloja keikkapaikoilla voi olla. Otanmäessä ei kaikunut lainkaan eikä lattia tömissyt, Kätönlahden sali oli taas toisesta ääripäästä. Molemmissa paikoissa on puolensa, itse pidän enemmän vähän kaikuisesta kuin täysin dempatusta tilasta.


Kätönlahden salissa oli reilusti tilaa pystyttää.

... ja kasata katsomoa.

Homma hoidossa! Katsomo valmis, esiintyjät lämpimiä ja ohjaaja hurmioitunut. Yleisö sisään.

Rakettimatka oli menestys.

Lapset olivat esityksessä mukana heti alkumetreiltä lähtien. Huudettiimpa esityksen puolivälin tienoilla kirkkaalla ja syyttävällä äänellä ”VÄRIVARAS! SE ON TUOLLA!” Tarkkoja muksuja. Keikka oli mukava ja menestyksekäs Kätössäkin.

Kolmantena päivänä me nousimme autoon jälleen, ja suuntasimme ohjaajamme Opelin kohti kolmatta mystistä Kajaanin kaupunginosaa, Lohtajaa. Noin 4 kilometriä Kajaanista etelään. Tällä kertaa ratin taakse istuikin allekirjoittanut. Opel oli luotettava ja mukava ajokki. Kiitos Opel.

Lohtajan esitystila oli tähän mennessä pienin, mutta ei lainkaan liian pieni. Tila oli myös melkein tyhjä kaikesta muusta tavarasta, joten mahduimme pystyttämään esityksen aivan mainiosti. Tämän kertaisen yleisön ikähaitari vaihteli 1 1/2 vuodesta eskari-ikäisiin. Oli mieltäylentävää huomata, että aivan pienimmätkin jaksoivat katsoa esityksen! Hieman jotkut kohdat aivan nuorimpia jännittivät, mutta onneksi hoitajan syli toi turvaa tarvittaessa. Lapset olivat hienosti mukana, ja henkilökuntakin kiitteli esitystä kovin. Mukavaa oli!

Lohtajan tila oli pienempi.

... mutta ei lainkaan liian pieni.

Viimeinen silaus ja esitys voi alkaa.

Ohjaajan yksi tärkeimmistä tehtävistä on luoda keikkapaikalle rauhallinen mutta valpas tunnelma.

Tättädää! Sellainen oli Väärinpäinmaan ensimmäin keikkaviikko. Ensi viikolla jatkamme esityksen viemistä muihin Kajaanin mystisiin kaupunginosiin, ja myöhemmin uskaltaudumme kaupunginosien rajojen tuolle puolellekin. Maakunta matkailu odottaa, ja se on mukavaa se.

Mystinen morjestus, toivoo Juho.
.ohuJ ooviot ,sutsejrom nenitsyM