TALVIVAARA ­- KAINUULAINEN SCIFINÄYTELMÄ 
VIERAILEE LOKAKUUSSA KUOPIOSSA JA OULUSSA


Vaara‐kollektiivin kiitetty ja keskustelua herättänyt dokumenttiteatteriesitys Talvivaara ­ kainuulainen scifinäytelmä vierailee Kuopiossa lauantaina 25.10. klo 19 Sotkulla ja Oulussa keskiviikkona 29.10. klo 19 Valvesalissa.

Talvivaara oli ja on kainuulainen ja suomalainen unelma työstä, toimeentulosta ja tulevaisuudesta. Minkälainen unelma Talvivaara oli? Miksi tämä upea futuristinen viritelmä meni pieleen ja syöksyi loputtomien ongelmiensa viidakkoon? Ja jos katsotaan pidemmälle, minkälainen maailman keskipiste Talvivaarasta avautuu?
Esitys perustuu pariinkymmeneen haastatteluun, vierailuihin Talvivaarassa, nikkeliin ja tarinaan, jonka sankareista on tullut sen vankeja.

"Se[Talvivaara – Kainuulainen sci ­fi näytelmä] pystyy lajin[dokumenttiteatteri] parhaiden perinteiden mukaan vetämään suuria linjoja uutisoinnista, kiteyttämään, luomaan synteesejä ja
kaivamaan arvoja esiin. Vastaavaa kokonaiskuvaa on mediasta vaikea tavoittaa."
(Maria Säkö HS13.4.2014)

"Talvivaara ­ kainuulainen scifinäytelmä on miesmuistiin tärkein ja kutkuttavin esitys. Terävä ja
ytimekäs. Juuri tällaisessa järeän mittakaavan aiheessa ­ kaivoksen nousu ja uho sekä nolo luontokatastrofi ­ dokumenttiteatteri näyttää parhautensa." 
(Eeva Kauppinen, Teatteri&Tanssi 4/2014)

Esitys on toiminut myös hyvänä alustuksena ympäristöaiheisille keskustelutilaisuuksille. Työryhmä osallistuu ja antaa mielellään vinkkejä esitysten yhteydessä järjestettäviin tilaisuuksiin.

Ohjaus ja dramatisointi: Veikko Leinonen

Haastattelut: Työryhmä

Näyttelijät: Hanna‐Mari Hotta, Panu Huotari, Elsa Lankinen, Pekka Moilanen, Kimmo Penttilä,
Toivo Peppanen ja Mari Pitkänen

Liput ennakkoon Kuopiossa www.tiketti.fi ja Oulussa Kulttuuritalo Valveen lipunmyynnistä.

Kaikki sankoin joukoin tämän tärkeän aiheen ja esityksen äärelle!!