Viittä vaille valmiin Väärinpäinmaan kanssa käytiin tänään kohtaamassa ensimmäinen koeyleisö. Säälimättömän aikaiselta tuntuvaa puoli kympin vetoa varten tavattiin PegeHegen toimistolla puoli ysiltä ja paketoitiin koko esitys ohjaajan auton takakonttiin.
Mari kera esityksen (huom, muut esiintyjät puuttuvat kuvasta).
55 minuuttia esityksen alkuun.
Leipomon takapihalla vaihdettujen tervaleiväntuoksuisten aamukuulumisten jälkeen startattiin keikkamobiili kohti Kuurnaa.

Autossa on tunnelmaa! Aurinko, aamukahvi ja keikkakutkutus.
49 minuuttia esityksen alkuun.  

Noin 4,5 minuutin mittaisen ajomatkan jälkeen tartuimme samantien roudaushommiin. Sikälihän tämä on haastava keikkajuttu, että roudaamiseen kuluu se 2-7min (riippuu auton ja esitystilan välisestä matkasta sekä mm. rappusien määrästä) ja esitys pystyttyy noin 12 minuutissa.

Joku voi tietysti väittää, että kello yhdeksän aamulla ei ole aikaisin.
Näitä väittelijöitä kehoittaisin kuitenkin kiinnittämään huomiota kuvassa taka-alalla nousevaan aurinkoon.
Valon sävystä voi tarkkasilmäinen huomata, että se on aikainen aurinko.
37 minuuttia esityksen alkuun. 

Väärinpäinmaa-esityksen noin 40 minuutin (tiivistyy vielä!) aikana lavalla nähdään noin 16 hahmoa. Aika valtavan määrän populaa on siis visualistimme Savelan Soile saanut somistaa. Mutta Soile onkin niin rautainen tekijä, että vajaan parinkymmenen hahmon puvustukset ja tarpeistot sekä koko maailman mahduttaminen takakonttiin ei ole mikään ongelma.
Kulissi pystyssä, homma hallussa. 24 minuuttia esityksen alkuun.

Kun on kuukauden ajan treenannut olohuoneenkokoisessa treenistudiossa Vaaran uudella toimistolla, on siirtyminen vähänkään isompaan jumppasaliin aika radikaali. Yhtäkkiä kaikkea on enemmän; valoa, tilaa ja kaikuvia seiniä. Ja sitten vielä se yleisö - kun sitäkin on. Hurjaa!

Näin me lämpätään. 12 minuuttia esityksen alkuun. 
Läpimeno kera kohdeyleisön oli ehdottoman tärkeä kokemus. Salissa napotti perhepäivähoitajien pienistä ryhmistä koostettu yleisö, joka ujosteli niin tilaa, toisiaan kuin meitäkin (puhumattakaan siitä miten paljon me ujosteltiin niitä!). Vaikka tämä ei mikään kenraali ollutkaan, niin meikä kyllä mokaili niin paljon, että nyt huominen oikea kenraali ja perjantain ensiaamu vois mennäkin sitten jo puhtaasti. Muutos siihen, että katsomossa ei istukaan yksi karvanaama (Eino) vaan parisenkymmentä ymmyrkäistä silmäparia, sai ainakin minun pasmat ihan sekaisin. Lisäksi kohtaaminen oikeiden lasten kanssa synnytti kiinnostavia hetkiä. Seuraa esimerkki:

Jästi-ponis (eli Posti-Jänis eli minä): Haluaisitteko te lapset lähteä Väärinpäinmaahan selvittämään tätä arvoitusta?
(muutama hiljainen myöntävä(?) ynähdys katsomosta)
Poika eturivissä: Ei
Jästi: Jos me lähdettäisiin vähän kurkkaamaan, ratkeaisiko arvoitus yhdessä?
(muu lapsiyleisö nyökyttelee varovasti ja haluaa lähteä jo matkaan)
Poika: En halua
Jästi: Eikö lähdettäisi yhdessä Väärinpäinmaahan?
(satunnaisia joo-lausahduksia lasten keskuudessa)
Poika: En halua, en halua, en halua lähteä minnekään
Jästi: Jos me vähän leikkittäis, että lähdetään matkalle Väärinpäinmaahan 
Poika: En halua, ei, ei
Jästi: No jos me kuitenkin kokeiltas. Jos alkaa pelottaa ja ei halua, niin voi aina mennä istumaan ohjaajan viereen. 
Poika: Okei.
Jästi: No niin. Noustaanpas kaikki ylös ja lähdetään matkaamaan raketilla kohti Väärinpäinmaata.
(lapset nousevat seisomaan)
Poika: En minä halua matkustaa raketilla. 

...

Niin. 


Trendikäs ennen ja jälkeen kuva. Muutos on huomattava.

Ennen pystytystä.
Esityksen ja purun jälkeen.

Keikkailu on kyllä hauskaa, kun esitys pystyttyy nopeasti ja tuo teatterin minne vaan ja lähelle katsojiaan. Samalla tavalla jumppasalin kulmaan, ruokailutilaan tai olohuoneeseen pystytetty maaginen teatterimaailma purkautuu yhtä nopeasti esityksen jälkeen, mutta pyhän Thalian suojeleva henki jää tilaan. Riemukasta leikkiähän tämä kaikki on.

Keikan jälkeen iloinen bosse.
Huomatkaa Hanskin aurinkopeukku.

Huomen illalla tosiaan vedetään kenraali (jossa oletettavasti katsomossa on noin 15 kriittistä aikuista ja noin yksi lapsi) ja perjantaiaamuna saadaan Generaattorille vieraaksemme yli 50 Tapiolan päiväkodin muksua sekä kourallinen aikuisia. 

Tämä juttu kaipaa enää muutamia viilauksia, jotka saadaan alta pois tämän illan treeneissä ja sitten vaan rauhaa, riemua, kohtaamista ja lapsia. Hyvä tästä tulee. 


Terveisin Jästi-Ponis elikkäs Karo


ps. Väärinpäinmaasta järjestetään Generaattorilla yhteensä kolme avointa kotinäytöstä, joista ensimmäinen on tänä sunnuntaina 5.10. klo 15. Muut kotinäytökset on sunnuntaisin 2.11. ja 30.11., kummatkin klo 15. Ota pesueesi mukaan, lainaa naapurin lapsia tai tule yksinäsi ikääsi katsomatta vilkuilemaan, mitä Väärinpäinmaa voikaan mielikuvitukselle tarjoilla!