Tiedote 28.10.2014
Julkaisuvapaa

Kekri-juhla

Kekri-juhlaa vietetään Pyhäinpäivänä lauantaina 1.11. Ohjelma on suunnattu koko perheelle ja se alkaa klo 18.00 Rantapuistossa Eino Leinon patsaalta, josta lähtee yhteinen kekrikulkue kohti Linnanraunioiden edustaa. Kulkueeseen voivat osallistua kaikenikäiset. Kulkueeseessa lausutaan Generaattorin lastenjuhlistakijn tuttu valon-loitsu. Loitsu opetellaan yhdessä Eino Leinon patsaalla ennen kulkueen alkamista. Loitsu menee näin:

Vuosi heittää kärrynpyörän
Tasauksesta tasaukseen
Valo menee nukkumaan
Vain herätäkseen uudelleen.

Juhlassa musisoi kajaanilainen Dai Kaht -yhtye. Yleisön ja esiintyjien yhteisen loitsun saattelemana kekri-pukki sytytetään tuleen.  Mukaan kulkuetta varten voi ottaa rytmisoittimia, mutta ne eivät ole pakollista kulkueeseen osallistumisen kannalta. Ohjelman arvioitu kesto on kokonaisuudessaan n. puoli tuntia.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää kulttuuriosuuskunta G-voima sekä Vaara-kollektiivi yhteistyössä Osuuskunta Hopeahiisin, Tipasojan kyläyhdistyksen sekä Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistyksen kanssa. Kekri-juhlan teknisestä toteutuksesta vastaa Pekka Moilanen.