Vaara-kollektiivin lastenteatteriesitys ”Väärinpäinmaa” esitetään vironkielisenä versiona Tallinnassa tulevana perjantaina 7.8. klo 10, 11 ja 15. Esitykset ovat Tallinnan pääkirjastossa (Estonia pst. 8).

Vaaran ja Viron lastenkirjallisuuden keskuksen yhteistyö vie Kainuussa ja Pohjois-Savossa suomenkielisenä versiona kiertäneen esityksen Tallinnaan kokeiluluonteisesti. Mikäli kokemus onnistuu, esityksellä toteutetaan laaja kiertue virolaisissa päiväkodeissa kesällä 2016.

Väärinpäinmaan on kääntänyt viroksi Marko Martinson. Eino Saaren ohjaamassa esityksessä näyttelevät Tallinnassa Juho Hannikainen, Hanna-Mari Hotta, Karoliina Kuvaja ja Jonne Putkonen. Tallinnassa asuvaa Putkosta lukuun ottamatta viro on näyttelijöille entuudestaan tuntematon kieli.

”Metodi on taatusti ainakin opettavainen ja hauska. Opetellaan tuttu, kielelliseen leikkiin pitkälti perustuva esitys kielelle, jota kukaan ei äidinkielekseen puhu ja esitetään se yleisöistä armottomimmalle, siis lapsille”, esityksen ohjaaja Eino Saari kuvaa.

Tallinnan esitykset ovat yleisölle avoimia ja niihin on vapaa pääsy.

Kainuun alueella esityksen on nähnyt tähän mennessä käytännössä koko 1-6-vuotiaiden ikäluokka. Suomenkielinen versio nähdään myöhemmin elokuussa vielä Lapin kiertueella Kolarissa, Enontekiöllä, Sodankylässä ja Rovaniemellä.

Lisätiedot
Eino Saari
tel. +358503619439
eino.saari@gmail.com