Vaara avaa uuden toimitilan ja kiertää Kainuuta


Vaara-kollektiivi avaa uuden toimitilan Kajaaniin. Tila sijaitsee osoitteessa Sammonkatu 7B. Toimitila on kohtaamispaikka erilaisille ryhmille ja siellä harjoitellaan mm. uusia esityksiä. Vaara toimii edelleen tiiviissä yhteistyössä Generaattori-näyttämön toimijoiden kanssa, mutta laajentaa toimikenttäänsä vastaamaan paremmin kollektiivin tämän hetkisiä tarpeita.

“Nälkämaan näyttämö” on Vaaran tänä syksynä käynnistämä vuoden kestävä hanke, jonka aikana Vaara kiertää jo olemassa olevilla ja työn alla olevilla esityksillä ja työpajoilla ympäri Kainuuta. Tavoitteena on kohdata uusia yhteisöjä, yleisöjä ja yhteistyökumppaneita. Hankkeen aikana halutaan kehittää alueellisen kulttuuritoiminnan tarvelähtöisyyttä ja synnyttää uusia moniammatillisia yhteistöitä.
Hankkeen ohjelmassa on mm. lapsille suunnattu draamaseikkailu Luontopolulla, joka vierailee syksyn aikana Kajaanin syrjäseutujen ja ympäryskuntien alakouluilla. Vuoden 2017 aikana kaikki Kajaanin yhdeksäsluokkalaiset osallistuvat Luonto kutsuu prosessidraamaan, joka käsittelee ilmastonmuutosta ja luonnonvarojen käyttöä. Lisäksi tulossa on yhteisiä taidekokemuksia lapsille ja ikäihmisille sekä esityksiä osaksi sosiaali- ja terveyspalvelualan verkostoa. Hanketta koordinoi Vaarassa Elsa Lankinen. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Kainuun Liitto.

Perjantaina 25.11. Klo 19 Sammonkadulla järjestetään ensimmäinen yleisölle avoin tapahtuma, Vaaran luontoilta. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Suomen Luonnonsuojeluliiton Kajaanin seudun Luonnon kanssa ja siihen on vapaa pääsy.

Uuden tilan tunnelmaa aistimassa Karo, Panu, Juho, Eino, Hanski ja Elsa.