Lönnroots on monivuotinen suomalais-ugrilaisten kielten musiikki- ja dokumentointiprojekti. Projekti jalkautuu suomalais-ugrilaisen kulttuurin pariin, tutustuu kansan elinolosuhteisiin ja luo uuden kansanlaulun kansan omalla kielellä. Matkalla kansasta kuvataan myös 45 minuutin mittainen journalistinen dokumenttifilmi, jossa seurataan kulttuurin elintilaa sekä suhdetta emovaltioonsa.

Kesällä 2016 Lönnroots toteuttaa matkansa Venäjän Karjalaan. Tutkittava kohdekansa on vienankarjalaiset. Lönnroots jalkautuu Venäjän Karjalaan tutustumaan sekä vienankarjalaisten elinolosuhteisiin että paikalliseen kulttuuriin. Viikkojen aikana suomalainen työryhmä opiskelee myös kieltä ja säveltää uuden paikallisen kansanlaulun vienankarjalan kielellä. Projektin huipennukseksi työryhmä esittää luomansa kappaleen julkisesti paikan päällä Petroskoissa heinäkuussa 2016.

Tämän lisäksi Karjalasta kuvataan dokumenttijakso, jossa seurataan kansanlaulun syntymisen lisäksi paikallisten elinolosuhteita. Minkälaisessa tilassa karjalan kieli on suhteessa Venäjään? Kuinka paikalliset suhtautuvat tulevaisuuteensa? Valmiissa dokumenttijaksossa sukulaiskansan elinolosuhteiden seuraaminen on yhtä merkittävässä osassa kuin työryhmän matka kohti uutta kansanlaulua. Dokumenttijakso on valmis alkuvuodesta 2017.

Työryhmässä ovat mukana teatteri-ilmaisun ohjaaja, muusikko Jonne Putkonen, muusikko-musiikkipedagogi Juho Hannikainen sekä dokumentaristi-ohjaaja Jaani Leinonen.