Viime viikolla Talvivaara-esityksen harjoitukset saivat lisää autenttisuutta, kun Talvivaaran tiedottaja Olli-Pekka Nissinen toi kaivokselta kypärät, sekä nikkelinäytteen esityksemme tarpeisiin. Kiitämme yhtiötä vieraanvaraisuudesta!

Maanantaina harjoituksissa oli haastattelua tekemässä STT:n toimittaja. Tänään, tiistaina, saimme vieraaksi Stop Talvivaara - liikkeen videodokumentaristi Hannu Hyvösen. Hyvönen kuvasi ensimmäisen puoliajan harjoituksia, sekä haastatteli työryhmää dokumenttiteatterista. (Kuvamateriaalia luvassa lähiaikoina!) Näin dokumentaarisen journalismin muodot risteytyivät, sillä muutama kuukausi taaksepäin työryhmämme haastatteli Hyvöstä osana esityksen taustatyötä.

Tutkiva dokumentaarisuus ja sen pitkät, syvälle luotaavat tutkimusprojektit tuovat vastapainoa tähän nopean median ja tietotulvan aikakauteen. Dokumenttiteatteri on yksi keino tarkastella aikamme ilmiöitä tarkemmin ja moniäänisemmin. Loppumattomana ohi virtaavan uutistulvan sijaan, aiheen äärelle pysähtyminen luo tilaa myös pohdinnalle ja ymmärrykselle.

Elsa ja Panu