Syksyllä 2014 ensi-iltansa saanut, Vaara-kollektiivin tuottama musiikkiteatteriesitys Väärinpäinmaa lähtee kesäkuussa kahden viikon Viron kiertueelle. Päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille suunnattu esitys on hulvaton kertomus maasta, jossa kaikki on nurinkurin, väärinpäin ja toisin. Matkakertomuksen aikana katsojat pääsevät selvittämään kadonneiden värien arvoitusta mm. poikkeuksellisen aran tyrannosauruksen, raivopäisen leppäkertun, posteljooni-Jäniksen, Kello-Tapulin, Väärinpäinmaan viisaiden tietäjien sekä salaperäisen vaipoissa kulkevan hallitsijan kanssa.

Kahdenkymmenen esityksen mittainen kiertue toteutetaan vironkielisenä versiona nimellä Valepidimaa. Esityspaikkakunnat Virossa ovat Tallinna, Rakvere, Tarto, Vorumaa, Viljandi, Kehtna, Kohila, Rapla sekä Saarenmaa.

Tekstin on kääntänyt viroksi Marko Martinson. Eino Saaren ohjaamassa ja Soile Savelan visualisoimassa esityksessä näyttelevät ja musisoivat Juho Hannikainen, Hanna-Mari Hotta, Karoliina Kuvaja ja Jonne Putkonen, joista vain viimeksi mainittu taitaa viron kieltä.

Kiertue toteutetaan yhteistyössä Viron lastenkirjallisuuden keskuksen ja kaupunginkirjastoverkoston kanssa sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunnan avustuksella.

Vironkielinen esitysversio on nähtävissä myös Kajaanissa kertaalleen heti Välikadun valtauksen jälkeen su 29.5. klo 16:00 Generaattorilla. Liput esitykseen maksavat 5 € / hlö. Lippuja voi varata etukäteen osoitteesta vaarakollektiivi@gmail.com, mutta oveltakin mahtuu mukaan. Esityksen kesto on n. 40 min.

Lisätiedot:
Eino Saari
p. 0503619439
eino.saari@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi