Skandaali Vaara-kollektiivissa!

VAARA-KOLLEKTIIVIN SUURI TYÖTTÖMYYSMUSIKAALI AJAUTUI VAIKEUKSIIN.

Kajaanilaisessa teatteriryhmä Vaara-kollektiivissa kiehuu kollektiivin syksyn näytelmän, Suuren työttömyysmusikaalin, ajauduttua vaikeuksiin. Vaikeudet alkoivat pelastuslaitoksen paloturvallisuusviranomaisten vierailtua suunnitellulla esityspaikalla ryhmän pyynnöstä. Tapahtumaketju johti siihen, että Leipomo Pekka Heikkisen yläkertaan suunniteltu suurtuotanto on menettänyt esityspaikkansa turvallisuussyistä.

Ryhmän sisällä käytyjen vakavien keskustelujen jälkeen työryhmä tuli siihen lopputulokseen, että syy on heissä itsessään. Asioita ei ollut ajateltu loppuun asti. Uutta esityspaikkaa kartoitetaan parhaillaan Kajaanin keskustan alueelta ja keskusteluja on käyty esimerkiksi Kajaanin ev.lut. seurakunnan kanssa.

-Emme voi pettää kajaanilaista teatteriyleisöä ja jättää näytelmää tähän, onhan se jo miltei valmis, kommentoi näyttelijä Sara Saxholm.

Skandaalit Vaara-kollektiivissa eivät kuitenkaan lopu tähän, sillä näytelmän pääosan esittäjä kyllästyi suomalaiseen elämänmenoon ja karkasi Afrikkaan. Viimeisten tietojen mukaan näyttelijä Panu Huotari on nähty Tansanian Dar Ess Salamissa, jonne hän on seurannut puolisoaan saatuaan tarpeekseen työttömyysmusikaalin harjoituksista. Näytelmän ohjaaja Veikko Leinonen neuvottelee parhaillaan pääosan esittäjän paluusta Suomeen, mutta varmuutta asiaan ei ole vielä saatu.

Lisäksi musikaalin musiikista vastaava Juho Hannikainen on joutunut toteamaan, että musikaali on liioittelua Suuren työttömyysmusikaalin kohdalla:

-Näytelmä on täynnä outoa höpötystä ja muuta soopaa, takuulla mielenkiintoisinta höpötystä mitä lavalla on pitkään aikaan nähty, mutta ei tämä musikaali taida olla, Hannikainen kommentoi.

Musiikkiharjoitusten keskeltä yllätetty ohjaaja Leinonen toteaa kuitenkin jämäkästi:
-Kajaanilaisella teatteriyleisöllä ei ole mitään syytä huoleen, näytelmä valmistuu ajallaan ja sisältää useita hienoja musiikkinumeroita.


Suuren työttömyysmusikaalin ensi-ilta on tarkoitus olla lauantaina 14.11. Vaara-kollektiivi tiedottaa näytelmän tulevista vaiheista, kun lisää tiedotettavaa ilmenee. Lippunsa ennakkoon ostaneisiin ollaan yhteydessä, jos tilanne muuttuu vielä uhkaavammaksi.


Valokuvassa Suuren työttömyysmusikaalin työryhmä käyttökieltoon menneellä näyttämöllä. Kuvassa vasemmalta oikealle Juho Hannikainen, Sara Saxholm, Karoliina Kuvaja, Pekka Moilanen ja Veikko Leinonen. Kuvasta puuttuu Afrikkaan paennut Panu Huotari.

Kuva Jani Liimatta.