Hienon vastaanoton ja runsaan yleisösuosion viime keväänä saanut Talvivaara –kainuulainen sci-fi –näytelmä saa kaksi lisäesitystä Generaattorilla Kajaanissa elokuun lopussa lauantaina 30.8 klo 19.00 ja sunnuntaina 31.8 klo 15.00. Lippuja voi varata sähköpostitse osoitteesta vaarakollektiivi@gmail.com tai puhelimitse numerosta 08-626061. Kyseessä ovat Helsingin Sanomia sekä saksalaisia teatterilehtiä myöten kiitellyn näytelmän viimeiset Kajaanin esitykset.

Näytelmä on dokumenttiteatteriesitys, joka kertaa Talvivaaran tarinan ja katsoo mitä löytyy, kun kurkkaa Talvivaaran kaivoksen vaikeuksien taakse. Esitys laajenee paikallisesta tarinasta globaaliksi pohdiskeluksi teollistuneen kulutusyhteiskunnan tulevaisuudesta.

Itse Talvivaaran kaivoksen tilanne elää koko ajan ja antaa täten pienen haasteen myös dokumenttiteatteriesitystä tekevälle työryhmälle. Työryhmän puolesta asiaa kommentoi ohjaaja Veikko Leinonen:

”Talvivaaran kaivoksen tilanne on muuttunut ja ei ole muuttunut sitten kevään esitysten. Kaivosyhtiö hakee edelleen lisärahoitusta toiminnalleen, suunnittelee entistä pidempää purkuputkea jätevesiään varten ja välttelee viranomaisten määräyksiä vesienpuhdistuksen kuntoon laittamisesta. Yhtiö on myös jälleen lykännyt tuoreinta osavuosikatsaustaan sekä kärsii edelleen rahapulasta. Samaan aikaan ikirouta jatkaa sulamistaan Siperiassa ja me jatkamme lopullisen metaaniräjähdyksen odottamista.”

Tilanteen kunniaksi Vaara-kollektiivi esittää Talvivaara –näytelmän Kajaanissa vielä kahteen kertaan varustettuna pienillä päivityksillä sekä uudella lopulla!

Sci-fin määritelmän mukaisesti Talvivaara –näytelmä tutkii tieteen ja tekniikan vaikutusta ihmiseen ja ympäristöön ja tässä tapauksessa nimenomaan suomalaiseen ympäristöön. Näytelmä herättää naurua, kauhua, hämmennystä sekä ajoittaista epäuskoa. Ydin-Suomi, here we come!

”Tiedemiesten mukaan ilmastonlämpeneminen on pääsemäisillään käsistä, talousmiesten mukaan teollisuuden pyörien on pyörittävä. Tervetuloa vedenjakajalle.”
- näyttelijä Pekka Moilanen / mm. Pekka Perän rooli

Esitykset Generaattorilla, Kauppakatu 36:

La 30.8 klo 19

Su 31.8 klo 15

Liput 15 / 10€, vaarakollektiivi@gmail.com, 08-626061, tai tuntia ennen esitystä ovelta. Alennusoikeutettuja opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, taidealan ammattilaiset.

Lisäesitysten Facebook-event, jossa mm. linkit Talvivaaran kritiikkeihin!
https://www.facebook.com/events/353487291466093/