Ihmisenkude on inhimilliseen kohtaamiseen houkutteleva devisingteatteriesitys, joka avaa kuuden nuoren aikuisen näkökulmaa yksityiseen, yhteiseen ja inhimilliseen kasvuun Kajaanin taidemuseon Viisi huonetta -näyttelyn ja Platonin luolavertauksen maailmoissa. Kuka minä olen? Kuka minua katsoo peilistä? Olenko sitä, miltä näytän? Kuka sinä olet? Oletko peilikuvani? Oletko sitä, mitä luulen? Kohtaammeko toisemme? Kohtaanko itseni? Olenko yksin täällä? Yletynkö aurinkoon? Esitys on koottu improvisoitujen tositarinoiden ja harjoitusprosessin aikana syntyneen materiaalin pohjalta. Esitys tapahtuu hellässä dialogissa Viisi huonetta -näyttelyn teosten kanssa.


Ihmisenkude on osa Suomen lasten ja nuorten säätiön hallinnoiman TENHO-hankkeen Kajaanin toimintaa. TENHO-hanke on Sosiaali- ja terveysministeriön Euroopan sosiaalirahastosta rahoittama kolmivuotinen yhteistyöhanke, jossa tehdään ilman koulutus- ja työpaikkaa olevien nuorten kanssa taidetoimintaa sirkus-, teatteri- ja elokuvataiteen keinoin kuudella eri paikkakunnalla. Kajaanissa taidetoiminnan järjestämisestä vastaa Vaara-kollektiivi. Esiintyjäkaarti koostuu Kajaanilaisista nuorista aikuisista. Ryhmää ohjaavat Vaara-kollektiivin Panu Huotari, Ninnu Karttunen ja Vaaralla opinnäytetyötään tekevä kohtavalmistunut teatteri-ilmaisunohjaaja Iida Sahlman.

Ihmisenkuteita punotaan kolme kertaa Kajaanin taidemuseolla. Ensimmäinen esitys koetaan tiistaina 22.3. klo 14.00. Esityksiin on vapaa pääsy, yhteen esitykseen mahtuu kaksikymmentä katsojaa.

Esitysajat: Tiistaina 22.3. klo. 14 , sekä keskiviikkona 23.3. klo. 14 ja klo 19
Tiedustelut ja lippuvaraukset: 050 362 9443

Lisää tietoa TENHO-hankkeesta: http://www.nuori.fi/toiminta/tenho/