VÄÄRINPÄINMAA AMPAISEE PÄIVÄKOTEJA KIERTÄVÄLLE RADALLE

Vaara-kollektiivin syksyn ensimmäinen ensi-ilta on Kainuun alueen päiväkoteja kiertävä musiikkiteatteriesitys Väärinpäinmaa. Se on vauhdikas, jännittävä ja humoristinen kertomus maasta, jossa kaikki on nurinkurin, väärinpäin ja toisin. Matkakertomuksen muotoon rakennettu esitys saa ensiaamunsa pe 3.10. Generaattorilla Tapiolan päiväkodin lasten kanssa.

Matkan aikana lapset tutustuvat mm. poikkeuksellisen arkaan tyrannosaurukseen, posteljooni-Jänikseen, Väärinpäinmaan viisaisiin tietäjiin sekä Prinsessaan, joka väittää ettei ole ainakaan Prinsessa. Lisäksi heitä tarvitaan ratkaisemaan koko Väärinpäinmaata kohdannutta salaperäistä arvoitusta. Mitä ihmettä Raivo-Kertun pilkuille on tapahtunut? Miksi Tallo-Kepuli on surullinen? Ja ennen kaikkea: kuka ihmeen lohikäärmeen räkä anastaa Väärinpäinmaan värejä?

Musiikkia, osallistavaa lastenteatteria, leikkiä ja taikuutta yhdistelevä esitys on suunniteltu erityisesti 3-6-vuotiaille, mutta se soveltuu myös perheen pienimpien jos kohta kouluikäistenkin katsottavaksi.

Väärinpäinmaan ohjauksesta vastaa Eino Saari, musiikista Juho Hannikainen ja visualisoinnista Soile Savela. Teoksessa esiintyvät Hannikainen, Hanna-Mari Hotta, Karoliina Kuvaja ja Mari Pitkänen.

Väärinpäinmaa kiertää loka-joulukuussa yli 20 kainuulaisessa päiväkodissa. Esityksestä toivotaan pitkäikäistä, joten se on edelleen mahdollista tilata sekä Kainuun alueelle että pidemmällekin.

Kiertue-esitysten lisäksi Väärinpäinmaalla on kolme kaikelle yleisölle avointa kotiesitystä Generaattorilla sunnuntaisin 5.10., 2.11. ja 30.11. klo 15. Lippuja esityksiin voi varata nrosta 08626061 / vaarakollektiivi@gmail.com.

Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto ja Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan taidetoimikunta ovat tukeneet esityksen tuottamista.

Työryhmä:

Teksti ja dramaturgia: työryhmä
Ohjaus: Eino Saari
Musiikki: Juho Hannikainen
Visualisointi: Soile Savela
Näyttämöllä: Juho Hannikainen, Hanna-Mari Hotta, Karoliina Kuvaja ja Mari Pitkänen
Valokuvat: Jani Liimatta
Tuotanto: Työryhmä & Sara Saxholm / Vaara-kollektiivi 2014

Lisätiedot:
Eino Saari
p. 0503619439
eino.saari(at)gmail.com

www.vaarakollektiivi.fi