Tulossa syksyllä 2017: MIEHEN KOSKETUS 

dokumenttiteatteria suomalaisten miesten kosketushistorioista  

Mitä tapahtuu kun katujen kasvatit, duunariäijät, metsien miehet, koti-isät, maaseudun homopojat ja Talvisodan lapset puhkeavat puhumaan suhteestaan kosketukseen? Mitä suomalaiset miehet ajattelevat suhteestaan naisiin, hellyyteen, väkivaltaan, erotiikkaan, isyyteen, läheisyyteen? Kuka koskettaisi arkaa teinipoikaa saati vaipoissa viruvaa vanhusta? Miten luoda tilaa kohti syliä, iloa ja tervettä itsetuntoa?

Miehen kosketus on metsä, sauna, jäänselkä ja autotalli. Se on tila, jossa on lupa kaivata isäänsä. Ääneen.

Miehen kosketus on kaunis ja humaani matka lapsuuden, miehuuden, vanhemmuuden ja vanhenemisen maisemiin. Se etsii puhumattomuuden synnyinsijoja sydämellisellä ja humoristisella otteella.

Esitystä varten on haastateltu 50 erilaista suomalaista miestä heidän suhteestaan kosketukseen. Laaja haastatteluaineisto sekä lukuisat tutkija- ja asiantuntijahaastattelut muodostavat esityksen dokumentaarisen selkärangan, rungon.

Esityksen ensi-illan yhteydessä avataan valokuvaaja Jani Liimatan toteuttama valokuvanäyttely teokseen haastatelluista miehistä. Miehen kosketus on yhteistuotanto Kajaanin Kaupunginteatterin kanssa.

Ensi-ilta 2.9.2017 Sissilinnassa. Esitys kuuluu Vaaran kiertueohjelmistoon.

Näyttämöllä Panu Huotari, Janne Kinnunen, Mikko Orpana, Kimmo Penttilä ja Heikki Törmi
Taustatyö, käsikirjoitus ja ohjaus Eino Saari
Sävellys ja äänisuunnittelu Janne Masalin ja Ilkka Tolonen
Koreografia Mikko Orpana
Valosuunnittelu Henri Pyy
Pukusuunnittelu Maria Tolonen
Valokuvanäyttely Jani Liimatta
Tuotanto Kajaanin Kaupunginteatteri & Vaara-kollektiivi 2017

Alfred Kordelinin edistys- ja sivistysrahasto, Kainuun Liitto, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto ovat tukeneet teoksen toteuttamista.