KANSA ON PUHUNUT! -LUKUDRAAMASARJAN TOINEN OSA PALJASTAA HIRVIÖT

Kansa on puhunut! on eri verkkofoorumeiden palstoilta dramatisoitu lukudraamasarja, joka toteutetaan vaihtuvin aihein ja ohjaajin. Lukudraamasarjan ensimmäinen osa nähtiin Generaattorilla tammikuun lopussa.

Kansa on puhunut! pakkaa verkkofoorumeiden keskustelut tiheiksi ja viihdyttäviksi illoiksi sanasanaisen dokumenttiteatterin perinteitä kunnioittaen. Kaikki esityksissä kuultava materiaali on poimittu suoraan netin julkisilta palstoilta, lupia kyselemättä. 

Lukudraamasarjan toinen osa sukeltaa pää edellä keskustelupalstojen likaämpäriin. Keskustelupalstoilla asetelma, että vain minun mielipiteeni on oikea ja oikeutettu, kukoistaa. Ne muut, maahanmuuttajat, toiset puolueet, toisin seksuaalisesti suuntautuneet, muut kulttuurit ja muut nimimerkit ovat lähtökohtaisesti viallisia ja syrjittäviä. Mutta miten pieneksi toinen täytyy nitistää, että oman arvon tunne nousee?

Nyt ollaan niin alhaalla, että ilman huumoria tästä ei selviä.

Sarjan toisen osan materiaali on koottu pelkästään suomi24.fi:n sivustolta. Ääneen pääsevät tällä kertaa niin paikallispoliitikkojen nimien takaa huutelijat, kolmannen maailmansodan manailijat, omien sanojensa mukaan ne oikeat suoraselkäiset suomalaiset sekä Kajaani-palstalla nimeään alati vaihtava trolli, joka huutaa jokaiseen keskusteluun unohtaneensa mainita seksuaalisen suuntautumisensa.  

Kansa on puhunut! -lukudraamasarjan hengen mukaisesti toinen osa on koostettu keskustelupalstojen uusimmista aiheista ja kommenteista, sekä treenattu napakassa tahdissa lyhyellä ajalla. 

Lukudraamasarjan toisen osan koonnista ja ohjauksesta vastaa Karoliina Kuvaja. Näyttämöllä nähdään Olli Heikkinen, Kirsi Järvilehto, Aleksantra Korhonen, Anni Koskela, Anja Tiainen ja Johanna Välinkangas. 

Kansa on puhunut! - osa II nähdään Generaattorilla torstaina 26.3.2015 klo 19:00. Liput 5€. Ei ennakkovarauksia. 

www.vaarakollektiivi.fi

vaarakollektiivi@gmail.com